« Tilbage
Aug. 2017

Svendborg Havn installerer pionerteknologi fra CompuSoftSvendborg Havn installerer pionerteknologi fra CompuSoft og er den første havn i verden, der har implementeret digitale fri/optaget skilte.

"Vi tager LED-havneskiltet i brug på 14 pladser dedikeret til onlinebooking, der kan bookes på MarinaBooking.dk og Havneguide.dk. Dette gør vi for at automatisere og optimere udnyttelsen af vores bookingpladser og derved frigøre personale, der i stedet for kan bruge tiden til at yde service fremfor at kontrollere. I dette havneafsnit vil det fremover kun være muligt at reservere og betale for pladsen online" siger havnemester Hans Søby, Svendborg Havn til magasinet FLID og FAKTA.

Det er CompuSoft, der har udviklet den nye banebrydende marinateknologi. cSight, er navnet på de digitale skilte, som ligner en lille boks. Skiltene er bla. baseret på intelligente ultralydssensorer og en type trådløs teknologi der kaldes for "mesh networking". Alle lysskilte på havnen er trådløst forbundet til hinanden og producerer dermed et robust, langdistance, isoleret netværk, der kræver minimalt trådløst udstyr. 

De digitale fri/optaget skilte placeres direkte på kajen eller bådebroen ud for den enkelte bådplads, og signalere til gæstesejlere om pladsen er fri eller optaget. Skiltet detekterer når båden er lagt til, og adviserer  gæsten om, at der skal betales havnepenge og hvordan. Dette foregår ved visning af en tekst i skiltets display. Betaling kan foregå via den hjemmeside, der hører til skiltet, via MobilePay eller på havnekontoret. Når betalingen er bekræftet, signalerer skiltet herefter rødt. Skiltet kan vise rødt, grønt og andre farver eller en given tekst - fx. pladsnummer, og gør herved traditionelle havnemærker overflødige.

CompuSoft har stor erfaring med it-løsninger til de danske lystbådehavne og har igennem flere år leveret både administrationssystem til havnefogeden, onlinebooking (Marinabooking) og selvbetjeningsterminaler til gæstesejlere samt adgangskontrol og forbrugsbetaling til havnens faciliteter. De nye digitale fri/optagede skilte kan integreres med vores eksisterende løsninger til lystbådehavne og giver mange nye muligheder for digitalisering af bookinger, betalinger m.v. De digitale skilte kan også installeres selvstændigt. 

"Det har været et meget travlt forår. Undervejs i udviklingen af de digitale fri/optaget skilte, som vi har navngivet cSight, er vi er stødt på udfordringer af både tekniske og produktionsmæssige karakterer. Men vi nåede i mål, og det har været utroligt spændende at være med fra de første stregtegninger til slutinstallationen hos Svendborg Havn til sæsonen", udtaler Simon Traberg-Larsen, udviklingsingeniør hos CompuSoft.  Svendborg havn har været en god sparringspartner og er undervejs i projektet kommet med gode input, og flere andre havne og organisationen FLID (Foreningen af lystbådehavne i Danmark) har vist stor interesse for projektet. F.eks. er der nedsat et udvalg, der bl.a. har påtaget sig at definere farver, adfærd og symboler, som de digitale skilte skal vise.

"Det er en stor hjælp. De nye digitale skilte giver mange nye muligheder for digital kommunikation til sejlere i forbindelse med f.eks. havnebooking, havnebetaling, selvbetjening og havneadministration. De digitale LED-skilte kommunikerer og signalerer ved hjælp af farver, symboler, lys og lyd, og det er vigtigt, at havnene benytter de samme symboler og farver for funktionerne, så sejlerne let forstår betydningen", siger Simon Traberg-Larsen.

Snart følger endnu en havn: Middelfart Nyhavn 2, der etablerer sig som Danmarks første selvbetjeningshavn, var den første der bestilte de nye cSight LED skilte, og har afgivet ordre på ikke mindre end 60 stk. af de nye digitale skilte. 

Læs mere her:

Fyens.dk

cSight - meget mere end digitale fri/optaget skilte.

FLID.dkVis flere nyheder

Nyhedsoversigtasd

AAA
Microsoft Partner Silver Desktop
HP Partner Program